Koningsdag 2024 in Emmen: foto’s

Afb. 1. Vechtdal College Hardenberg reünie bij de nabespreking van Koningsdag in de studio: v.l.n.r. ZO!34 presentator Melissa Luisman, directeur stichting Adel in Nederland John Töpfer en Qmusic radiodeejay Jorien Renkema, die co-presentator van de Quiz voor de Koninklijke familie op Koningsdag was. Melissa en Jorien zijn beiden oud-leerlingen van het Vechtdal College in Hardenberg en hebben geschiedenis op deze school gehad van John Töpfer.
Afb. 2. Z.M. de Koning met de burgemeester van Emmen Eric van Oosterhout. Foto met hartelijke dank aan Arend van Haaren. Kijk voor meer foto’s door Arend van Haaren van Koningsdag op https://eaglewingsfotografie.nl/nl/galerij/evenementen/koningsdag-in-emmen-2024/ 

Op uitnodiging van ZO!34 en RTV Drenthe bracht AiN vandaag Koningsdag door in hun studio om in de voor- en nabeschouwing vragen te beantwoorden over de Oranjes, adel en Koningsdag in Emmen. Op een unieke locatie met een dakterras met uitzicht over een groot deel van de route, beantwoordde John Töpfer, directeur stichting Adel in Nederland, de vragen van presentator Melissa Luisman, die afgewisseld werd door presentator Benthe Bronkhorst. Koningsdag in Emmen was een topdag, maar dit op deze wijze mee te mogen maken in de studio bij ZO!34 en RTV Drenthe maakte het extra bijzonder! Welgemeende complimenten hierbij voor het hele team dat deze dag voor en achter de schermen zich geweldig heeft ingezet om deze zeer geslaagde uitzending te maken!

De voorbeschouwing kunt u terugkijken via deze link: https://www.zo34.nl/gemist/e1570/

De nabeschouwing kunt u terugkijken via deze link: https://www.zo34.nl/gemist/e1572/

Afb. 3. John Töpfer met Guido Rink, wethouder Economie, WMO en Emancipatie gemeente Emmen. Hij fungeerde de dag voor Koningsdag als stand-in voor Koning Willem Alexander bij de generale repetitie. Hij vertelde in de uitzending dat het merendeel van de gelden voor Koningsdag plaatselijk uitgegeven waren en dat Emmen kan terugkijken op een zeer succesvolle en goed verlopen dag.
Afb. 4. Links Koningin Máxima en rechts, met hoed: hofdame drs. Josephine Maria (‘Pien’) van Karnebeek née Thijssen, echtgenote van jonkheer Jan Derck van Karnebeek. Haar voorouders waren eigenaar van landgoed De Barendonk in Beers (Noord-Brabant) en nog heden is dit in het bezit van een familielid van haar.

Alle foto’s zijn (tenzij anders vermeld) met heel hartelijke dank en © aan Thea van der Veen en Hans Hampsink.

Hieronder: Prinses Laurentien en Constantijn Prins der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, jonkheer van Amsberg.

Foto’s hieronder:
linksboven: Aimée Prinses van Oranje-Nassau, van Vollenhoven née Söhngen, rechtsboven: Marilène Prinses van Oranje-Nassau, van Vollenhoven née van den Broek, linksonder:  Maurits Prins van Oranje-Nassau, van Vollenhoven en rechtsonder: Bernhard jr. en Annette Prins en Prinses van Oranje-Nassau, van Vollenhoven née Sekrève. Allen zijn zoons en schoondochters van Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven.

Afb. 5. John Töpfer en Kirsten Alting, die kinderburgemeester van Emmen is. Zij heeft als speerpunt om het pesten tegen te gaan op school.
Afb. 6. Eén van de optredens voor de Koninklijke Familie, die op veel bijval kon rekenen van zowel het publiek als de Oranjes.
Afb. 7. Presentator Melissa Luisman en John Töpfer tijdens de nabespreking van Koningsdag 2024.
Afb. 8. Presentatoren Benthe Bronkhorst (links) en Melissa Luisman van ZO!34 met John Töpfer op het balkon van ZO!34 met het geweldige uitzicht op de Koninklijke wandelroute.
Afb. 9. Terugkijken op een geweldige dag: v.l.n.r. Hans Hampsink, huisfotograaf AiN, presentator Melissa Luisman en John Töpfer.
Afb. 10. Na afloop met de hele crew, die kan terugkijken op een top uitzending!