Maandag 10 juni: afloop timed-online veiling bij Veilinghuis Korendijk met o.a. portretminiaturen

Afb. Twaalf portretjes, waaronder Napoleon Bonaparte. Foto met hartelijke dank aan Veilinghuis Korendijk, dependance Zeeuws Veilinghuis in Middelburg.

Op maandag 10 juni loopt er een timed-online veiling af van kunst, antiek, zilver, schilderijen, enz. in allerlei prijsklassen bij Veilinghuis Korendijk, dat een dependance is van het Zeeuws Veilinghuis in Middelburg. Eén van de kavels betreft een kleine verzameling silhouetten en portretmedaillons. Lees het verhaal hierbij hieronder en kijk voor de online catalogus om te zien wat er verder geveild wordt op https://korendijk.cloudcatalogus.nl/Home/Catalog#

Kavel 1073 betreft twaalf portretjes, waarvan één Napoleon Bonaparte voorstelt. Van de andere is de identiteit niet bekend, maar toch zijn deze bijzonder. Ze geven niet alleen een mooi tijdsbeeld weer door de kleding en de haardracht, maar vertellen ook een verhaal over veranderende tijden: in de 17e en 18e eeuw vulden de huizen van de rijken zich met grote portretten van familieleden door schilders met bekende namen, maar aan het einde van de 18e eeuw veranderde dit. De wanden hingen vol en de economische voorspoed nam af.

Dit soort kleine portretjes werden zeer populair. Ze waren snel te vervaardigen, niet duur en namen bovendien weinig ruimte in op de muren, die overvol behangen waren met voorouders.

De tien portretje worden samen getaxeerd op 150-200 euro.

Benieuwd naar wat er nog meer geveild wordt bij Veilinghuis Korendijk? Kijk dan in de online catalogus op https://korendijk.cloudcatalogus.nl/Home/Catalog#