Nienoord: nieuwe app gelanceerd door jonkvrouwe Van Panhuys en Freiherr Zu Inn- und Knyphausen

Afb. 1. Freiherr Carl-Anton zu Inn- und Knyphausen speelt op het orgel van het kerkje van Midwolde, waarin zoveel aan zijn familie herinnert. Foto met hartelijke dank aan Geert Pruiksma, directeur van de Nienoord.
Afb. 1. Freiherr Carl-Anton zu Inn- und Knyphausen speelt op het orgel van het kerkje van Midwolde, waarin zoveel aan zijn familie herinnert. Foto met hartelijke dank aan Geert Pruiksma, directeur bij Museum Nienoord.

De eeuwenoude borg Nienoord kent een lange geschiedenis, waarin onder meer de geslachten Von Inn- und Knyphausen en Van Panhuys een belangrijke rol gespeeld hebben. Onlangs werd er een nieuwe app gelanceerd om jongeren op een aansprekende manier met Nienoord bekend te maken. De app werd in werking gezet door jonkvrouwe Mieke van Panhuys en Carl-Anton Freiherr (baron – red.) zu Inn- und Knyphausen, die beiden verwant zijn aan de vroegere borgbewoners.

Afb. 2. Jonkvrouwe Mieke van Panhuys (rechts) en Carl-Anton Freiherr zu Inn- und Knyphausen (2e van rechts) bij de lancering van de nieuwe app over Nienoord. Foto met hartelijke dank aan Geert Pruiksma, directeur van de Nienoord.
Afb. 2. Jonkvrouwe Mieke van Panhuys (rechts) en Carl-Anton Freiherr zu Inn- und Knyphausen (2e van rechts) bij de lancering van de nieuwe app over Nienoord. Foto met hartelijke dank aan Geert Pruiksma, directeur bij Museum Nienoord.

In het kerkje van Midwolde, dat met zijn vorstelijk grafmonument van de Von Inn- und Knyphausens, herenbank en rouwborden met recht een adelskerkje genoemd kan worden, vond vervolgens een bijzondere gebeurtenis plaats: Freiherr Carl-Anton speelde hier op het orgel temidden van de vele herinneringen aan zijn familie.

Meer weten over de Nienoord en bezoekmogelijkheden? Kijk dan op: www.nienoord.nl.