Tweede Pinksterdag: Dag van het Kasteel

Op Dag van het Kasteel staan kastelen en buitenplaatsen in de spotlight! Samen met meer dan honderd deelnemers kun je deze bijzondere monumenten en al hun verhalen ervaren.

Dag van het Kasteel biedt bezoekers op tweede pinksterdag, 24 mei 2021, de mogelijkheid om Corona-proof een buitenplaats of kasteel te bezoeken. Hiervoor werkt het evenement samen met de Spacetime Layers app. Met de app op je smartphone kun je individueel of met het gezin op stap. “Met de Spacetime Layers app hebben Dag van het Kasteel-bezoekers tijdens hun wandeling een kleine gids in hun broekzak”, zegt Janneke van Dijk, projectleider van deze nationale kastelendag. “De wandelingen blijven beschikbaar in de app dus ook na Dag van het Kasteel kunnen bezoekers aan de wandel.”

Meer over het thema ‘Wat? Water!’ : https://dagvanhetkasteel.nl/thema-2021/
Meer over Waterwandelingen:
https://dagvanhetkasteel.nl/waterwand…
Volg Dag van het Kasteel online: Website:
https://dagvanhetkasteel.nl 

Over Dag van het Kasteel:
Dag van het Kasteel is het enige landelijke publieksevenement dat kastelen en buitenplaatsen in de spotlight zet. Samen met meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen brengen we de diversiteit van dit erfgoed en de veelzijdigheid van de daaraan verbonden verhalen tot leven. Benieuwd naar meer verhalen? Bezoek onze website: dagvanhetkasteel.nl

Afb. Kasteel Amerongen. Het kasteel is helaas nog gesloten, maar de tuinen en de kasteelwinkel zijn weer geopend. Kijk voor meer informatie op www.kasteelamerongen.nl.