Veilingnieuws do. 8 t/m za. 10 juli Twents Veilinghuis: bijzonder portret Koningin Wilhelmina en unieke plantenbak met Oranjetegels

Afb. 1. Een portret van de jonge Koningin Wilhelmina met een zeldzame lijst met Zeeuwse knopen en munten. Foto met hartelijke dank aan het Twents Veilinghuis/https://www.twentsveilinghuis.nl.

Van donderdag 8 t/m zaterdag 10 juli vindt er bij het Twents Veilinghuis in Enschede een grote veiling plaats met onder meer een bijzonder portret van Koningin Wilhelmina, een unieke plantenbak met Oranjetegels en een fijnzinnig 18e eeuws kinderportretje. Lees het verhaal hierbij hieronder of kijk in de online catalogus wat verder te koop is op https://www.twentsveilinghuis.nl/nl/objekte/au-55/juliveiling_2021?Lstatus=0. Maandag 5 juli is de laatste kijkdag.

Kavel 1007 betreft een portret van de jonge Koningin Wilhelmina met een zeldzame Zeeuwse lijst, waarin Zeeuwse knopen en munten zitten met de portretten van Koning Willem III en Koningin Emma, de ouders van Wilhelmina. Het meet 68,5 x 58 cm en de startprijs is 2000 euro.

Afb. 2. Een plantenbak in historiserende stijl met Oranjetegels. Foto met hartelijke dank aan het Twents Veilinghuis/https://www.twentsveilinghuis.nl.

Een tweede opvallende kavel op deze veiling is kavel 2416: een zeldzame Hollandse eikenhouten neo renaissance plantenbak met Hollandse Majolica tegels. De tegels hebben het opschrift ‘Vivat Oranje 1813 1913’ en deze zullen gemaakt zijn ter gelegenheid van de viering in van de terugkeer van de Oranjes in Nederland in 1813. De afmeting is: 82 x 45 x 76 cm. De startprijs is 500 euro.

Kavel 1012 betreft een portret van een onbekend meisje met haar hondje gezeten op een kussen. Het portret heeft bijna vorstelijke allure door het gedrapeerde gordijn en de zuil rechts op de achtergrond; was zij het enige kind en een belangrijke erfgename? Het portret nodigt uit tot een mooi verhaal. Het meet 86 x 75 cm, heeft de originele vergulde Louis Seize lijst en de startprijs is 2400 euro.

Benieuwd naar wat er nog meer geveild wordt? Kijk dan in de online catalogus van het Twents Veilinghuis https://www.twentsveilinghuis.nl/nl/objekte/au-55/juliveiling_2021?Lstatus=0. Maandag 5 juli is de laatste kijkdag.

Afb. 3. Portret van een onbekend meisje. Eens de trots van haar familie en nu op de veiling. Foto met hartelijke dank aan het Twents Veilinghuis/https://www.twentsveilinghuis.nl.