AiN te gast in radio-uitzending J.G.L.W. op NPO Radio1

Afb. 1. V.l.n.r. John Töpfer, directeur AiN, en de presentatoren Wouter Bouwman en Roelof de Vries van J.G.L.W. Foto met hartelijke dank aan Rianne Spit.

Op woensdag 29 juli was AiN te gast op Radio 1 bij het programma J.G.L.W. (Jaren die ook Geen Lieverdjes Waren). In deze uitzending stond de grondwetswijziging van 1848 centraal, waarmee de adel als stand werd afgeschaft. De presentatoren Roelof de Vries en Wouter Bouwman vroegen aan John Töpfer, directeur AiN, onder meer wat hiervan concreet de gevolgen waren en of de adel hierdoor geen invloed meer kon uitoefenen. Volgens John Töpfer viel dat echter mee en veranderde er in de praktijk niet zoveel.

Het hele interview terugzien en -luisteren? Kijk dan op https://www.nporadio1.nl/jglw/onderwerpen/62487-2020-07-29-in-1848-werd-de-adelstand-afgeschaft

Afb. 2. Volgens John Töpfer veranderde er na 1848 niet heel veel: “Dat betekende in de praktijk dat de adel eigenlijk nog steeds oververtegenwoordigd was in de Eerste Kamer.” Screenshot met hartelijke dank aan J.G.L.W.

 

Afb. 3. Een foto op corona-afstand met beide presentatoren van J.G.L.W. na afloop in de studio. In het midden: Roelof de Vries en rechts Wouter Bouwman. Foto met hartelijke dank aan Rianne Spit.