De schatten van kasteel Cannenburch

Afb. 1. Schatten op kasteel Cannenburch: links het portret van Johan Hendrik van Isendoorn à Blois (1666-1703) en rechts kasteel Cannenburch in de sneeuw door Louis Apol. Foto’s met dank aan Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen.

Kasteel Cannenburch werd eeuwenlang tot in 1881 bewoond door de baronnen D’Isendoorn à Blois. De Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen beheert het kasteel sinds 1950 en heeft het zó ingericht alsof de familie D’Isendoorn even weg is.

Vanaf 1 juni is het kasteel waarschijnlijk weer te bezoeken en kunt u zien hoe een Gelderse adellijke familie hier met grandeur leefde. Bent u nu al benieuwd naar topstukken op Cannenburch? Kijk dan op https://www.collectiegelderland.nl/zoeken?term=cannenburch&filter=search_s_has_media-Ja en ontdek welke schatten hier te bewonderen zijn: zilver, meubelen, portretten en nog veel meer.

Houd onze website in de gaten voor de openstelling of kijk op https://cannenburch.glk.nl/alles-over-kasteel-cannenburch/openingstijden-entree/

Afb. 2. Kasteel Cannenburch in Vaassen met zijn kenmerkende toren, die ooit de toegang vormde tot het kasteel.