Dubbele naam in het Sinterklaasjournaal: Van Ramp tot Overmaat

Afb. 1. Lodewijk en Jacquelien Van Ramp tot Overmaat, kasteelbewoners die in Portugal een camping willen beginnen. Screenshot met hartelijke dank aan Sinterklaas en het Sinterklaasjournaal.

In het Sinterklaasjournaal kwamen afgelopen week Lodewijk en Jacquelien van Ramp tot Overmaat voorbij, die hun ‘prettige woning’ aan de Sint afstonden, tijdens zijn  verblijf in Nederland. Het echtpaar vertrok uit Nederland om in Portugal een camping te beginnen. Beelden in Portugal lieten vervolgens een dakloze bouwval zien.

Blijkbaar wordt een kasteel nog steeds geassocieerd met een dubbele familienaam. Overigens zijn er in Nederland meer dubbele achternamen die niet tot de adel behoren dan wel.

Het huis in Nederland betreft kasteel de Wittenburg in Wassenaar. De bouw hiervan werd in 1901 voltooid in opdracht van jonkheer Helenus Marinus Speelman (1857-1909). Deze had dankzij zijn moeder, die uit de bankiersfamilie Insinger stamde, en zijn schatrijke grootmoeder Borski een prettig fortuin waarmee hij de bouw mogelijk maakte.

AiN wenst u vanavond een mooie pakjesavond toe!

Voor een eerder bericht op AiN over kasteel de Wittenburg zie: https://www.adelinnederland.nl/veilingnieuws-tafeltjes-barones-kasteel-wittenburg/

Afb. 2. Kasteel de Wittenburg in Wassenaar, gebouwd door jonkheer Speelman en deze dagen het hoofdkwartier van Sinterklaas. Screenshot met hartelijke dank aan Sinterklaas en het Sinterklaasjournaal.