H.K.H. Prinses Beatrix 80 jaar

Afb. Prinses Beatrix met haar zonen, schoondochters en kleinkinderen bij Kasteel Drakensteyn, najaar 2017. Beeld: © RVD – Jeroen van der Meyde

Vandaag viert H.K.H. Prinses Beatrix haar 80e verjaardag en dit is de aanleiding geweest om nieuwe foto’s vrij te geven van de Prinses en haar gezin.

Op de eerste rij staat tweede van links Emma Luana Ninette Sophie gravin van Oranje-Nassau van Amsberg (2005) en vierde van rechts staat Joana Zaria Nicoline Milou gravin van Oranje-Nassau van Amsberg (2006). Beiden zijn dochters van H.K.H. Prinses Mabel en wijlen Z.K.H. Prins Friso, die in 2004 ter gelegenheid van zijn huwelijk in de Nederlandse adel werd opgenomen met de erfelijke titel graaf en de familienaam Van Oranje-Nassau van Amsberg. Met zijn overlijden is de adellijke familie Van Oranje-Nassau van Amsberg binnen de Nederlandse adel in de mannelijke lijn uitgestorven.

Op de eerste rij derde van links staat Claus-Casimir Bernhard Marius Max Graaf van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg (2004), derde van rechts staat Leonore Marie Irene Enrica Gravin van Oranje-Nassau, Jonkvrouw van Amsberg (2006) en rechts staat Eloise Sophie Beatrix Laurence Gravin van Oranje-Nassau, Jonkvrouw van Amsberg (2002). Zij zijn kinderen van Z.K.H. Prins Constantijn en H.K.H. Prinses Laurentien. In de nabije toekomst – mogelijk ter gelegenheid van hun huwelijk of een toekomstige troonswisseling – zullen ook zij bij Koninklijk Besluit via hun vader in de Nederlandse adel worden opgenomen als graaf/gravin Van Oranje-Nassau van Amsberg.

Claus-Casimir graaf van Oranje-Nassau van Amsberg zal D.V. de grafelijke familie Van Oranje-Nassau van Amsberg binnen de Nederlandse adel in de toekomst voortzetten, waarmee deze familie één van de 15 overgebleven grafelijke families binnen de Nederlandse adel is.