IT bedrijf lokt nieuwe werknemers met nep-adellijke titels

Afb. Screenshot van de website van Pink Elephant, waarop in ronkende bewoordingen een nep-adellijke titel wordt aangeboden.

De meeste mensen denken dat Lord/Lady een erfelijke, Engelse adellijke titel is, maar niets is minder waar. Het betreft een hoffelijkheids- of aanspreektitel, die ook gebruikt kan worden om aan te geven dat men eigenaar is van een stukje grond.

Het IT bedrijf Pink Elephant wil graag de aandacht trekken van IT’ers en heeft nu van de Schotse bosbeheerorganisatie Highland Titles Charitable Trust kleine stukjes grond gekocht van 0,092 m2, waaraan het recht verbonden is om jezelf Lord of Lady of Glencoe te noemen. Deze titel heeft geen enkele waarde en brengt geen adeldom met zich mee, maar de Schotse bosbeheerorganisatie speelt handig in op de status die mensen hieraan toekennen. Het levert er zelfs ‘een juridisch document’ bij ‘dat het recht vermeldt om de nieuwe titel aan te nemen’ en ‘met dit document kan men verschillende instanties zoals banken vragen om hun aanhef te veranderen naar Lord of Lady’.

Een hoop gebakken lucht waarmee ze in Schotland geld weten binnen te halen om het landschap in oude staat te herstellen. ‘Met deze campagne willen we op een ludieke manier de aandacht trekken van IT’ers met gevoel voor humor’, zegt Pink Elephant – en dat is ze zeker gelukt, want in verschillende media wordt hier ruim aandacht aan besteed.

Wilt u ook een nep-adellijke titel? Voor 38 euro kunt u hem online bestellen via www.highlandtitles.com. Voor veel minder geld, 17,50 euro per jaar, wordt u donateur van de Stichting Adel in Nederland en ontvangt u vier keer per jaar ons digitale magazine boordevol echte adellijke verhalen en echt adellijk nieuws. Mail voor meer informatie naar nieuwsbrief@adelinnederland.nl.