Nieuwe voorzitter Stichting Duivenvoorde: Arent van Wassenaer

Afb. 1. V.l.n.r. drs. Antoinette van Dorssen, directeur kasteel Duivenvoorde, mr. Arent baron van Wassenaer, heer van de beide Catwijcken en ‘t Zandt, de nieuwe voorzitter van Stichting Duivenvoorde, en rechts drs. Adrienne Vriesendorp-Dutilh, oud-voorzitter Stichting Duivenvoorde. Foto met hartelijke dank aan kasteel Duivenvoorde/www.kasteelduivenvoorde.nl.

Vorig jaar oktober kreeg kasteel Duivenvoorde een nieuwe directeur, Antoinette van Dorssen, en nu is er ook een nieuwe voorzitter van het stichtingsbestuur: mr. Arent baron van Wassenaer.

Zijn voorouders worden sinds 1226 genoemd als heren van Duvenvoirde en de Van Wassenaers zouden hier tot in de 18e eeuw blijven wonen, waarna het in de vrouwelijke lijn vererfde op de geslachten Torck, Neukirchen genaamd Nijvenheim, Steengracht en Schimmelpenninck van der Oye.

In zijn toespraak zei Arent van Wassenaer onder meer: “Dat ik nu deze rol als voorzitter mag vervullen daar ben ik, ook gezien mijn familiegeschiedenis, heel trots op” en “In 2026 bestaat Duivenvoorde 800 jaar, ik zou Duivenvoorde dan heel graag ook weer klaar willen hebben voor de komende 800 jaar. Beheer en behoud van Duivenvoorde op duurzame wijze, dat zou ik graag zien.”

Arent van Wassenaer is Chef de Famille en trad in 2017 op kasteel Duivenvoorde in het huwelijk; lezers van het digitale magazine van AiN zullen zich de fraaie huwelijksfoto’s op Duivenvoorde zeker herinneren.

Link naar de website van kasteel Duivenvoorde met het hele bericht: https://www.kasteelduivenvoorde.nl/nieuws/2019/02/ik-wil-graag-een-duurzame-toekomst-voor-duivenvoorde/

Afb. 2. Kasteel Duivenvoorde statig weerspiegeld in de slingerende vijver.