Overleden: Zijne Eminentie de 80ste Vorst-Grootmeester Fra’ Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto

Afb. Zijne Eminentie de Vorst en 80ste Grootmeester Fra’ Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto (1944-2020). Foto met dank aan de Sovereign Order of Malta.

Het Grootmagistraat van de Souvereine Orde van Malta heeft vandaag bekend gemaakt dat op 29 april Zijne Eminentie de Vorst en 80ste Grootmeester Fra’ Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto is overleden. De Vorst-Grootmeester werd geboren op 9 december 1944 als zoon van Paolo dalla Torre, Conte (Graaf) di Sanguinetto, en Antonietta Pulvirenti De Grazia. Hij is sinds 1985 met de orde verbonden en werd in 2018 tot Vorst-Grootmeester verkozen.

Link naar het volledige bericht met biografische informatie https://www.orderofmalta.int/2020/04/29/grand-magistry-announces-death-of-grand-master-fra-giacomo-dalla-torre-del-tempio-di-sanguinetto/?fbclid=IwAR2y2o2OVP6Ekk1vw04B1RI2pNitUwo1qHIfGEf3crhaM_MWn7Bb3V2kN-s

Volgens de grondwet van de Orde is de Vorst-Grootmeester het soevereine en religieuze hoofd van de Orde. Hij is gekozen voor het leven, moet zich volledig wijden aan de ontwikkeling van de werken van de Orde en een voorbeeld stellen van het leven volgens christelijke beginselen voor zijn leden.

De Souvereine Militaire Hospitaal Orde van Malta Associatie Nederland werd bij besluit van de Vorst-Grootmeester van 20 januari 1911 heropgericht. De Orde heeft in Nederland ruim 120 leden in Nederland. De leden (mannen en vrouwen) kunnen van adel zijn, zijn belijdend katholiek en ouder dan 21 jaar, en hebben de Nederlandse nationaliteit. De doelstellingen van de Orde moeten in woord en daad onderschreven worden. Sinds 1919 is de Orde gevestigd aan de Nieuwgracht in Utrecht. Voorzitter van het Kapittel is ir. J.A.M. baron van Voorst tot Voorst.

Link https://ordevanmalta.nl/