Tulpen van het Tulpenbal voor het Johannes Hospitium Vleuten

Afb. 1. V.l.n.r. sergeant-adelborst Kenneth Lelieveld, jonkheer Johan van Weede, dr. Eva-Eliana Tammena, Michael Hertog zu Mecklenburg, dr. Jürg Itin, drs. Fons Mathot (directeur Johannes Hospitium Vleuten) en mr. Erik Kerpen (voorzitter bestuur Stichting Johannes Hospitium Vleuten). Foto met dank aan Hans Hampsink.

Op zaterdag 25 mei vond in Grand Hotel Amrâth Kurhaus in Scheveningen het eerste lustrum plaats van het Tulpenbal. Het is een goede traditie dat op zo’n feestelijke avond ruim aandacht is voor de charitas. Zo was er die avond ook een veiling voor het goede doel. Op zondag, de dag na het Tulpenbal, vertrok een delegatie van het Tulpenbalcomité naar Vleuten bij Utrecht. Op het bal hadden de avond ervoor alle tafels uitbundig gepronkt met tulpen, maar wat hiermee te doen? Besloten werd ze te schenken aan het Johannes Hospitium Vleuten.

Het hospitium werd in 1991 opgericht dankzij een schenking van jonkheer Jan Aernout van der Does de Willebois (1930-2007), die specialist hart- en vaatziekten was. Het huis biedt een thuis voor acht gasten om voor deze de zorgen in de laatste fase te verlichten en het leven zo aangenaam mogelijk te maken, zowel voor de gast als voor de naasten. Iedereen is welkom, ongeacht religieuze of culturele achtergrond. Ongeveer 120 vrijwilligers zetten zich in voor 24 uurs zorg.

Meer weten over het Johannes Hospitium Vleuten? Kijk dan op https://www.hospitiumvleuten.nl/.

Dit bericht verscheen eerder in het digitale magazine van het magazine van de Stichting Adel in Nederland (AiN). Door voor 17,50 euro per jaar AiN te steunen, ontvangt ook u dit magazine vier keer per jaar in uw mailbox en bent u als eerste op de hoogte van het laatste adellijke nieuws. Mail voor meer informatie naar info@adelinnederland.nl.

Afb. 2. Het logo van de Orde van Malta omringd door de uitbundige kleurenpracht van de tulpen van het Tulpenbal. Foto met dank aan Hans Hampsink.