Tulpenbal in het Kurhaus: walsen aan zee in internationaal gezelschap

Afb. 1. Het Tulpenbalcomité met zijn ambassadeurs en enkele familieleden. Eerste rij v.l.n.r. Jeroen Spangenberg, dr. Eva-Eliane Tammena, Clemens van Steijn, H.K.H. Christine Prinses van Pruisen, Zwentibald van Blokland, jonkvrouwe Stephanie de Beaufort en Z.H. Michael Hertog zu Mecklenburg. Tweede rij v.l.n.r. dr. Sebastian Sigler, nobil Donna dr. Annamaria Carini Luzzago, Valerie Lettan, Anna Mariah Porowska en majoor Allison Ecung. Derde rij v.l.n.r. 12. Z.H. Alexander Hertog zu Mecklenburg, Emiel Blomme, Petra Vetter-Walz, Maarten van de Steeg, Juan Hoffmann en dr. dr. Lorenz Freiherr von Strolz. Vierde rij v.l.n.r. Marco Boudens, Emily van Rheenen, Natasha Tereshchenco, sergeant-adelborst Kenneth Lelieveld, Ernie Borsboom en Ellen Klaver-Asscheman. Vijfde rij v.l.n.r. Patric Palm, dr. Judith Edle von Schmaedel, Sophia Prinses Wolkonsky, vice-admiraal b.d. Mattieu Borsboom en ing. Jan Klaver.

Afgelopen zaterdag 25 mei vond in Grand Hotel Amrâth Kurhaus in Scheveningen het eerste lustrum plaats van het Tulpenbal. In de monumentale historische balzaal onder het beschilderde plafond met de kristallen kroonluchters kwamen 300 gasten uit 25 verschillende landen bijeen voor een stijlvolle avond, waarbij vriendschap en traditie in een ongedwongen sfeer voorop stonden. Nieuwe vriendschappen werden gesloten en oude vrienden werden enthousiast begroet.

Om 18.00 uur werden de gasten ontvangen in de kleine zaal met een welkomstdrankje en hier was tevens een sneak preview van de komende Fine Arts and Antiques veiling op 5 en 6 juni van het Zeeuws Veilinghuis te zien (zie www.zeeuwsveilinghuis.eu). Vele gasten zochten vervolgens het zonovergoten terras van het Kurhaus aan de zeezijde op, waar een kwartet speelde met het ruisen van de zee op de achtergrond.

Afb. 2. Staande v.l.n.r. Eckard Smits van Oyen, Manuaela Schrameijer née jonkvrouwe van Rijckevorsel van Kessel, Arno Schrameijer, Basira Ali, Ietje Luiken, Rómulo Döderlein de Win, jonkvrouwe Cécile van de Poll, Basira Ali, Marieke Smits van Oyen née de Laat. Op de voorgrond links jonkheer Johan van Weede en jonkheer Hubert van Rijckevorsel van Kessel.


JAN’SDAG: Veiling en tombola
Voorafgaand aan het bal was het diner en tussen de gangen door gaf jonkvrouwe Frédérique Gerlacius van Swinderen uitleg over de werkzaamheden van de JAN’SDAG, een samenwerkingsverband van jongere leden van de Johanniter Orde en de Orde van Malta. De JAN’SDAG zet zich in voor kinderen die onder de armoedegrens leven. De opbrengst van de veiling en de tombola was bestemd voor activiteiten voor deze kinderen.

Links: Clemens van Steijn, voorzitter van het Tulpenbalcomité, heet de gasten welkom. Rechts: jonkvrouwe Frédérique Gerlacius van Swinderen geeft uitleg over de werkzaamheden van de JAN’SDAG.

Afb. 3. 300 gasten uit 25 verschillende landen hadden in de historische balzaal van het Kurhaus een geweldige avond, waarop grandeur uit het verleden herleefde.

Hieronder een kort filmpje met de openingswals door leden van het Tulpenbalcomité en na het ‘Alles Walzer!’ werd de dansvloer vrijgegeven voor de overige balgasten.

Onder de balgasten was ook dit keer weer veel adel uit verschillende Europese landen: België, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Rusland en natuurlijk uit Nederland. Hierover kunt u meer lezen én zien in het juninummer van het digitale magazine van AiN, dat onze donateurs toegestuurd krijgen en waarin uitgebreid met foto’s verslag zal worden gedaan. Ook u kunt dit magazine ontvangen door voor 17,50 euro per jaar donateur te worden. U ontvangt dan vier keer per jaar ons magazine in uw mailbox. Mail voor meer informatie naar nieuwsbrief@adelinnederland.nl.

Afb. 4. Links Michael Hertog zu Mecklenburg en rechts Alexander Hertog zu Mecklenburg. Alexander is de erfprins en de toekomstige Chef de Famille van het Groothertogelijke Huis Mecklenburg-Strelitz.
Afb. 5. Tulpenbal 2019: een stijlvolle avond, waarbij vriendschap en traditie in een ongedwongen sfeer voorop stonden.