Veilingnieuws donderdag 24 juni & vrijdag 25 juni Venduehuis in Den Haag

Afb. Bijzondere kavels op donderdag 24 juni en vrijdag 25 juni bij het Venduehuis in Den Haag. Foto’s met hartelijke dank aan het Venduehuis/www.venduehuis.com.

Arts of the East: Asian Ceramics & Work of Arts en Home and Interiors: Antique Furniture  & Design, Ceramics & Decorative Art bij het Venduehuis in Den Haag: op donderdag 24 juni en op vrijdag 25 juni zijn er twee zaalveilingen met bijzondere kavels. Lees het verhaal hierbij hieronder of kijk in de online catalogi van het Venduehuis voor wat er verder geveild wordt op https://wavemaker.venduehuis.com/auction?auction=362&display=grid&auction=363 en op https://wavemaker.venduehuis.com/auction?auction=363&display=grid&auction=364.

Op donderdag 24 juni wordt onder meer een 18e-eeuwse bord uit de Kangxi/Yongzheng periode geveild. Het bord is gedecoreerd met pauwen en bloemen en in het midden staan twee gespiegelde letters A met daarboven een kroon. Helaas is het niet bekend voor wie dit bord in de 18e eeuw gemaakt is.

Op vrijdag 25 juni wordt onder meer een zeer verfijnd wijnglas geveild met daarop het wapen van Stadhouder Willem IV omgeven door de wapens van de Zeven Provinciën. Het glas is afkomstig uit het bezit van de jonkheren Quarles van Ufford.

Een ander interessant kavel betreft de ‘egg chair’ van Peter Ghyczy (1940), die uit een Hongaarse adellijke familie stamt en in Nederland woont en werkt. Eén tak van zijn familie werd in 1986 ingelijfd in de Nederlandse adel met het predikaat jonkheer/jonkvrouwe. Voor meer informatie over Peter Ghyczy zie https://www.adelinnederland.nl/veilingnieuws-de-egg-chair-van-peter-ghyczy/.

Verder worden er verschillende uniformen en helmen geveild, waaronder een kopie van een uniformjas van een maarschalk of generaal van het Eerste Franse Keizerrijk en een helm model 1858 van de dragonders uit het Tweede Franse Keizerrijk.

Benieuwd naar wat er nog meer geveild wordt? Kijk dan in de online catalogi https://wavemaker.venduehuis.com/auction?auction=362&display=grid&auction=363 en op https://wavemaker.venduehuis.com/auction?auction=363&display=grid&auction=364.