Veilingnieuws: het album amicorum van barones De Constant Rebecque de Villars

Afb. 2. Cécile Alexandrine barones de Constant Rebecque de Villars (1857-1941). Foto met dank aan het RKD, Den Haag.
Afb. 1. Een menukaart van kasteel Twickel. Foto met dank aan Bubb Kuyper.

Van 28 mei t/m 1 juni vindt er bij het veilinghuis Bubb Kuyper in Haarlem een grote veiling plaats met meerdere items die aan adel zijn gerelateerd. Een bijzondere kavel is het album amicorum van Cécile Alexandrine barones de Constant Rebecque de Villars (1857-1941), die in 1900 in het huwelijk zou treden met de Duitser Hermann Ludwig Erdmann Karl Hugo Graf von Pückler, Freiherr von Groditz (1873-1915).

Het album bevat inschrijvingen van onder meer graaf Bentinck, gravin Van Wassenaar, jonkvrouwe Sophie Quarles van Ufford, jonkheer Harco Siccama, graaf van Bylandt, Lisle de Prittwitz en Comte Michel Mouraviene. Het bevat ook menukaarten en ansichtkaarten van de kastelen Twickel, Middachten en Weldam. Daarnaast zitten er ook gedroogde bloemen in en varenbladeren van het graf van Napoleon Bonaparte op Sint Helena, die in april 1877 aan Cécile gegeven werden.

De veilingopbrengst wordt geschat op 200-300 euro.

Link naar de website van Bubb Kuyper met meer informatie over deze veiling en een catalogus online met zoekmogelijkheid: www.bubbkuyper.com.

Hieronder enkele afbeeldingen uit het album amicorum. Foto’s met dank aan Bubb Kuyper.