Wandelen met De Beauforten op zaterdag 19 maart: mythen & sagen

Beaufort, compilatie
Afb. 1. Het stichtersechtpaar mr. Willem Hendrik de Beaufort (1775-1829) en Cornelia Anna de Beaufort née van Westreenen (1777-1839)

In 1807 kocht mr. Willem Hendrik de Beaufort (1775-1829) het landgoed Den Treek. Nakomelingen van hem werden in 1937 verheven in de Nederlandse adel met het predicaat van jonkheer en deze zijn nog steeds in het bezit van het landgoed.

In 2012 werd het landgoed nog uitgebreid door de aankoop van 193 ha. bos en stuifzandgronden. Hierdoor heeft het nu een omvang van bijna 2200 ha. en behoort het tot de grootste landgoederen in Nederland. Het landgoed is ondergebracht in een N.V. en 516 nakomelingen van het stichtersechtpaar hebben hierin aandelen. Tien nakomelingen wonen ook nog verspreid over het landgoed.

Op het landgoed worden vele activiteiten georganiseerd, waaronder ‘De Treeker wandeling’. Morgen, zaterdag 19 maart, is er een volle maanwandeling over mythen en sagen. Hiervoor zijn nog enkele plekken vrij. Hieronder volgt het bericht van de webpagina van Den Treek-Henschoten over deze wandeling met mogelijkheid voor aanmelden.

Wandeling-Mythen-en-Sagen-Den-Treek-Henschoten[1]
Afb. 2. Wandelen mét verhalen

Treeker volle maanwandeling over mythen en sagen | zaterdag 19 maart

Kom meewandelen en beleef het landgoed bij volle maan. De prachtig verlichte bossen vormen het decor van een mooi verhaal over mythen en sagen. Ieder gebied heeft ze, ook Den Treek-Henschoten.  U wordt ontvangen met een kop koffie of thee met friandises en we eindigen met een drankje en een hapje. De kosten van deze wandeling bedragen € 10,00 per persoon. De opbrengst wordt besteed aan nieuwe banken op het landgoed. Adres: Landgoedkantoor, Treekerweg 11a in Leusden. We starten om 19.00 uur en eindigen om 21.00 uur. Voor meer info en om aan te melden, kijkt u opwww.dentreekhenschoten.nl/agenda/