Like & Win één van de VIJF themamagazines van Slot Zuylen, ter gelegenheid van Open Monumentendag op 14 en 15 september!

Afb. 1. Wilt u ook kans maken op één van deze vijf rijk geïllustreerde themamagazines? Like dit bericht dan op onze facebookpagina of stuur een mail naar info@adelinnederland.nl.

Op zaterdag 14 en zondag 15 september is het Open Monumentendag en in heel Nederland zijn dan vele monumenten toegankelijk, waaronder veel kastelen en buitenplaatsen. Het thema is dit jaar ‘Plekken van plezier’. Eén van de te bezoeken plekken op deze dagen is Slot Zuylen in Oud-Zuilen, vlakbij Utrecht, waar de baronnen Van Tuyll van Serooskerken eeuwenlang woonden.

Hier vond in de nacht van 30 september 1977 een grote roof plaats. Een bijzonder zwaard uit 1825 werd teruggevonden op Marktplaats en de koper, de heer Arjan Hollestelle, schonk dit aan Slot Zuylen. Het werd de aanleiding voor de tentoonstelling ‘Cold Case op Slot Zuylen. Nieuw licht op een oude wapenroof’, die nog t/m zondag 15 september te bezoeken is.

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling werd een themamagazine van 28 pagina’s samengesteld rondom deze roof en tentoonstelling. Het staat vol informatie over de diefstal, met interviews, bijzonder beeldmateriaal en informatie over de kasteelbewoners, de familie Van Tuyll van Serooskerken.

Door dit bericht te liken op onze facebookpagina of door een mail te sturen naar info@adelinnederland.nl, maakt u kans op één van de vijf rijk geïllustreerde themamagazines! Deze actie loopt tot zaterdag 14 september 24.00 uur en over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

Voor meer informatie over Slot Zuylen en bezoekmogelijkheden dit weekend zie https://www.slotzuylen.nl/

Voor meer informatie over Open Monumentendag en te bezoeken monumenten bij u in de buurt zie https://www.openmonumentendag.nl/

Afb. 2. Slot Zuylen in Oud-Zuilen nabij Utrecht – vol eeuwenoude adellijke wooncultuur.