Met voorkeurstemmen in de Tweede Kamer: Maurits von Martels

Afb. Maurits von Martels in de stal van zijn melkveebedrijf. Foto met dank aan Maurits von Martels.
Afb. Maurits von Martels in de stal van zijn melkveebedrijf. Foto met dank aan Maurits von Martels.

Jonkheer Maurits von Martels stond nummer 44 op de kandidatenlijst van het CDA en daarmee op een onverkiesbare plaats, maar na een succesvolle eigen campagne op de social media is het hem toch gelukt en komt hij nu met voorkeurstemmen in de Tweede Kamer.

In zijn eigen gemeente Dalfsen, waar hij wethouder is, en in de omringende gemeenten behaalde hij 7000 stemmen, maar nu blijkt hij ook in Friesland en Groningen vele voorkeurstemmen gekregen te hebben. Het precieze aantal is nog niet bekend, maar er wordt van zo’n 20.000 voorkeurstemmen uitgegaan.

Na Corinne (de Jonge van) Ellemeet voor GroenLinks is Maurits von Martels nu de tweede uit het rode boekje in de Tweede Kamer. Als D66 in de nieuwe regering komt, waagt AiN hierbij de voorspelling te doen van een derde naam die hieruit de politieke arena zal betreden: de als minister in de afgelopen jaren al vaker genoemde loco-burgemeester van Amsterdam Kajsa Ollongren.

Link naar een eerder uitgebreid bericht over hem op de website van AiN: www.adelinnederland.nl/tweede-kamerverkiezingen-15-maart-maurits-von-martels-cda/

Bron en link naar een interview in De Stentor n.a.v. zijn behaalde voorkeurstemmen: www.destentor.nl/dalfsen/melkveehouder-von-martels-uit-dalfsen-met-voorkeursstemmen-in-tweede-kamer~aec94457/.